Ik zoek een job! Meer info

HOE GAAN WE TE WERK?

Avanti werking starten met x2

Starten met poetshulp is eenvoudig

De ideale match

Nadat je bij ons poetshulp hebt aangevraagd, gaan wij op zoek naar een voor jou ideale match. Neem de eerste keer dat de poetshulp langskomt tijd om kennis te maken en om de poetshulp een rondleiding te geven. Leg uit wat je verwacht en geef het zeker aan als de poetshulp met bepaalde zaken rekening moet houden.
Daarna zal de poetshulp wekelijks of tweewekelijks op het afgesproken tijdstip bij je langskomen. In onderling overleg kan dat vaste tijdstip gewijzigd worden.

Respect voor privacy

Ben je erg gesteld op je privacy? Maak je geen zorgen: onze poetshulpen zijn betrouwbaar en ze verbinden zich ertoe jouw privacy te respecteren.
Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook: we vragen dat beide partijen respectvol met elkaar omgaan.

Opleiding op maat

Onze poetshulpen komen niet onvoorbereid aan de start.
Vooraleer bij jou te komen, krijgen ze zowel een theoretische als praktische opleiding.

Voor de praktijkopleiding kunnen we steevast rekenen op Anja, Carine, Christel en Natasja.
Ze kunnen terugkijken op tientallen jaren praktijkervaring, die ze aangevuld hebben met een specifieke coach-opleiding. Indien nodig, kunnen ze ook meer gerichte coaching verzorgen: strijken, ramen poetsen, … Ze kunnen ook bij jou thuis komen, om ter plaatse de nodige tips en tricks mee te geven. Zo spelen ze een belangrijke rol in het verlenen van een kwaliteitsvolle service.

Avanti Werken Bij Opleiding Op Maat Coaches 3

De troeven van Avanti

 • Ervaren en bekwame poetshulpen
 • Intensieve opleiding voor nieuwe poetshulpen
 • Strikte opvolging door kantoor-team
 • Groot professionalisme
 • Kleinschalig bedrijf met persoonlijke aanpak
 • Mensen staan centraal
 • Lokale poetshulpen uit de streek rond Zottegem en Merelbeke
 • Voordelig dankzij dienstencheques

Met vakantie?

Wil je tijdens je vakantie geen poetshulp? Verwittig Avanti dan minstens 2 weken op voorhand: zo kunnen we de poetshulp tijdig annuleren en misschien zelfs ergens anders inplannen. Bij Avanti zijn we trots op onze zorgvuldig opgemaakte planning.

Je kan de poetshulp maximaal 5 keer per jaar afzeggen. Als je de hulp meer dan 5 keer per jaar afzegt, kunnen we niet garanderen dat dezelfde poetshulp bij jou blijft schoonmaken.

Zon Ornament@2x

Safety first

Home Ik Wil Werken Als Poetshulp

We vragen om ervoor te zorgen dat onze medewerkers altijd in veilige, gezonde en hygiënische omstandigheden kunnen werken. Laat de poetshulp niet buiten schoonmaken bij te lage of te hoge temperaturen, laat haar geen bijtende producten of ammoniak gebruiken en doe haar niet op een hoge ladder staan. Twee treden is het maximum. Onze poetshulpen mogen geen plafonds afwassen.

De poetshulp draagt veiligheidsschoenen: vraag haar niet om op haar kousen te werken.

Het spreekt voor zich dat je bij besmettelijke ziektes Avanti verwittigt, bijvoorbeeld als iemand in het huishouden de windpokken, rode hond, klierkoorts of covid-19 heeft.

Voorzie een EHBO-kit in de woning en vertel de poetshulp ook waar ze die kan vinden.

Poetshulp praktisch

Dienstencheques in de praktijk

Na de poetsbeurt geef je aan de poetshulp 1 dienstencheque per gewerkt uur. Vul de datum van de prestatie in, kruis de activiteit aan en onderteken de cheque.

De poetshulp geeft ’s morgens telefonisch of via een app het aantal uren dat ze werkt, de datum en jouw gebruikersnummer door aan Pluxee (voorheen Sodexo).

Je krijgt een mail van Pluxee (voorheen Sodexo) als bevestiging en ter controle.

Als de poetshulp het uitzonderlijk vergeet, geeft Avanti de dag erop zelf de cheques in.

Tot 4 dagen later kan je de prestatie eventueel nog betwisten, anders wordt ze gevalideerd. Zorg er steeds voor dat er voldoende cheques in je elektronische portefeuille zitten.

Als door onvoldoende saldo meerdere prestaties onbetaald blijven, kan de hulp worden opgeschort of stopgezet. In dit geval zullen de wettelijke tegenwaarde van de cheques (€ 23,48 per cheque) en administratiekosten van jou gevorderd worden.

Als klant zorg je ervoor dat de poetshulp steeds binnen kan en haar werk kan doen. Als de poetshulp niet kan werken door een nalatigheid van de klant, zal de tegenwaarde van de cheques (€ 23,48/uur) aangerekend worden.

Al onze medewerkers hebben vaste arbeidscontracten en een zorgvuldig ingevulde planning. Bij lastminutewijzigingen kunnen we de planning niet altijd opvullen, wat tot loonverlies leidt voor de poetshulp. Dat willen we natuurlijk graag vermijden.

Mogen we daarom vragen om niet lichtzinnig te beslissen dat de poetshulp niet moet komen schoonmaken?

Wil je uitzonderlijk en om een goede reden geen hulp, dan vragen we je om Avanti minstens 1 week op voorhand te verwittigen. Als je te laat of niet afbelt, zien we ons genoodzaakt om de tegenwaarde van de cheques (€ 23,48/uur) aan te rekenen.

Iemand laten werken in je eigen huis vergt enige voorbereiding. Zorg je ervoor dat je huis opgeruimd is voordat de poetshulp langskomt? Voorzie zeker ook goed schoonmaakmateriaal: de juiste producten en schone doeken en dweilen.

Zorg ook dat eventuele huisdieren het werk van de poetshulp niet verstoren. Goed om te weten: onze medewerkers mogen geen beroepslokalen (bijvoorbeeld burelen, praktijk- of wachtruimtes, …) onderhouden of schoonmaken.

Als je je poetshulp een huissleutel geeft, is dat op jouw eigen verantwoordelijkheid. Avanti kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Als je poetshulp ziek is, verwittigen we je zo snel mogelijk. Als je vervanging wil, kan je ons dat laten weten. We doen ons uiterste best om een vervanger te vinden, maar vragen je begrip als dat eens niet lukt.

Als de poetshulp per ongeluk schade heeft veroorzaakt, verwittig dan onmiddellijk Avanti. We hebben een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Om daarop een beroep te doen, vragen we altijd een bestek van de schade. Er geldt bovendien een franchise van € 250. Deze vrijstelling is altijd ten laste van de klant, voor schade onder € 250 is er géén tussenkomst. De verzekeringsmaatschappij beslist autonoom over de aanvaarding van het schadedossier.

Ontbreekt er iets nadat de poetshulp is langs geweest? Verwittig dan onmiddellijk Avanti en doe aangifte bij de politie. Avanti zorgt voor een degelijke screening van de poetshulpen, maar kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gevallen van diefstal.

Heb je een klacht of is er een probleem met de poetshulp? Contacteer ons en we zoeken samen naar een constructieve oplossing.

Geweld, pesterijen of ongewenst seksueel gedrag ten aanzien van de poetshulp tolereren we bij Avanti absoluut niet. Als dit voorkomt, zetten we de hulp onmiddellijk stop en we dienen klacht in.

Als je de dienstverlening wil stopzetten, vragen we een opzegtermijn van 2 weken te respecteren.

Avanti Werking Materiaal
Oogje Icon@2x

Kalender

Feestdagen 2024

 • Nieuwjaar:  maandag 1 januari 2024
 • Paasmaandag: maandag 1 april 2024
 • Dag van de arbeid: woensdag 1 mei 2024
 • Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024
 • Pinkstermaandag: maandag 20 mei 2024
 • Nationale feestdag: zondag 21 juli (feestdag wordt opgenomen op maandag 22 juli)
 • Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart: donderdag 15 augustus 2024
 • Allerheiligen: vrijdag 1 november 2024
 • Wapenstilstand: maandag 11 november 2024
 • Kerstmis: woensdag 25 december 2024

Zoek je een poetshulp?

CONTACTEER ONS SNEL

Laat ons weten wanneer het voor jou past en wij gaan meteen op zoek naar
een geschikte poetshulp. We gaan voor een schoon verhaal!